Myron Antonissen

De samenwerking tussen jonge kinderen bevorderen door ze samen kleurplaten te laten invullen op afstand. Tot vier kinderen kunnen samen een digitale kleurplaat invullen.

Ieder kind krijgt een van de primaire kleuren (CMYK) en kan een potje half gevuld met zijn kleur wegzetten, de andere spelers kunnen dan hun kleur toevoegen aan het potje om een nieuwe kleur te creëren. De speler die het potje heeft weggezet kan deze dan terug pakken en dan gebruiken om vakken van de tekening in te kleuren. De kinderen kunnen via spraak communiceren welke kleur ze willen hebben.

 

Het spel leert op een leuke manier hoe je aan verschillende kleuren kan komen door de vier primaire kleuren te mengen door samen te werken.

 

Om de kinderen kennis te laten maken met kunst, kunnen de kleurplaten bestaande kunstwerken zijn die dan in verschillende moeilijkheidsgraden is opgedeeld in vakjes.
 

Door de gemaakte kleurplaten op te slaan kunnen de ouders ervoor kiezen om de gemaakte kleurplaten te laten uitprinten en opsturen in een gewenst formaat.